Arbetshjälpmedel

Vi hjälper dig att höra bättre på jobbet

Har du svårt att höra på jobbet?

Har du svårt att höra på din arbetsplats trots att du har hörapparater? Även om tekniken i dagens hörapparater är avancerad finns det begränsningar i vad de kan åstadkomma. I arbetssituationer där flera talare förekommer eller talaren står en bit bort räcker det inte alltid med hörapparater för att kunna höra tydligt. För att kunna höra bättre i dessa situationer kan du vara i behov av extra hjälpmedel till dina hörapparater, så kallat arbetshjälpmedel. Om du är yrkesverksam och har svårt att höra på jobbet har du rätt att ansöka om bidrag för arbetshjälpmedel via Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen Rehab.

Är du intresserad av att prova arbetshjälpmedel?

Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig att höra bättre på jobbet.

Vad är ett arbetshjälpmedel?

Det är ett hjälpmedel som du använder på din arbetsplats för att kunna höra bättre. Det kan till exempel vara ett mikrofonsystem för att du ska kunna höra bättre vid möten eller ett telefonhjälpmedel så du kan prata i telefon utan att vara rädd att missa något. Nedanför finner du några av de arbetshjälpmedel som vi kan prova ut åt dig.


Roger Select

Roger Select är en flexibel mikrofon som är ämnad för situationer med mycket bakgrundsbuller. I situationer med flera talare kan man välja vem man vill höra och vilket samtal man vill fokusera på med en enkel knapptryckning.

Roger Table Mic II

Roger Table Mic II är en mikrofon för dig som behöver delta i olika typer av möten. Mikrofonen aktiveras för den person som talar och växlar automatiskt mellan mötesdeltagarna.

Roger Pen

Roger Pen är en flexibel mikrofon för olika lyssningssituationer. Tack vare den unika designen är den enkel att använda för att höra på avstånd och vid buller.

Vem kan ansöka?

Följande krav ställs för att kunna ansöka om bidrag från försäkringskassan:

  • Du har en hörselnedsättning och har svårt att höra på din arbetsplats
  • Du har haft en fast anställning eller eget företag i minst 12 månader
  • Du har inte fyllt 67 år
  • Du arbetar och är bosatt i Sverige

Om du är arbetssökande eller har jobbat på din nuvarande arbetsplats i mindre tid än 12 månader ska du istället vända dig till Arbetsförmedlingen Rehab med din ansökan.

Vad säger andra?

Conny, produktionssamordnare

Karin, sjuksköterska

Är du intresserad av att prova arbetshjälpmedel?

Kontakta oss så hjälper vi dig genom hela processen med

behovsbedömning, ansökan och utprovning